АктуелноОхрид

Охрид домаќин на 20-тата Регионална ревија на песни ора и музика

ЗП Охрид и Дебарца денес се домаќини на 20-та Регионална ревија на песни ора и музика од 8-от регион на РМ. Учество ќе земат ЗП од Стругам Гостивар, Лабуништа, Македонски брод, Кичево, кои преку песна од општината од која доаѓаат ќе ги претстават своите специфики.
Настанот ќе се одржи во ресторанот Билјанини извори а на манифестацијата ќе бидат доделени и благодарници од страна на организаторот.