АктуелноОхрид

(ФОТО) Патот пред хотел „Метропол“ претворен во депонија со ѓубре

Асфалтната патека која поминува пред хотелот Метропол на самиот брег на Охридско Езеро е целосно не проодна бидејќи е прекриена со различно ѓубре.
Оваа патека ја костистат граѓаните кои тука се рекреираат во природа , но и гостите на хотелот кои тука во лето одат на плажа.

Не е познато дали надлежните иснпекциски служби извршиле увид на оваа депонија во дворот на хотелот и дали се изречени адекватни казни.