АктуелноОхрид

(ФОТО) Антички театар стана кокошарник

На “Антички театар” во Охрид шетаат кокошки и петел. Овој културно историски споменик е лоциран во “нај градското јадро” на Охрид во неговиот стар дел, каде граѓаните уште чувале кокошки.