АктуелноОхрид

Божиноски: Одлуки на Советот во областа основно и средно образование

За доделување стипендии на ученици предвидената сума 1.500.000 денари се заменува со 1.850.000 денари.
✅ По завршување на конкурсите за доделување на стипендии на ученици и студенти, средствата кои се останати се пренаменуваат за потребите на детската градинка за набавка на нафта за греење.
✅ За купување училишна опрема, мебел и книги за библиотека предвидената сума 1.103.000 денари се заменува со 1.803.000 денари.
✅ Се додава реконструкција на други објекти со предвидената сума 5.812.228 денари.
✅ Донација од Државна Видеолотарија во уредување – реконструкција на мултифункционален терен за ракомет, фудбал и кошарка во ООУ „Христо Узунов“.
-објави на ФБ советникот Перчо Божиноски.