АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

(ВИДЕО) Подводните извори кај Сараиште

Имате чувство како да сте во изворите кај Св.Наум, а се наоѓате во стариот дел на Охрид. Тука водата преку цела година е од 8° до 14°С Пример во летните месеци кога температурата на водата е 25°С тука останува ладна, максимум 14°С Кога ќе се раззелени во лето, кога високо ќе се издигнат ресите за капка светлина ова место го викаме “Подводната Шума”.

На ова место Џеладин Бег имал изградено Сарај, местото денес викано Долни Сарај.

Уживајте во новото видео:

ДА ПРЕСТАНЕМЕ ДА КОРИСТИМЕ ПЛАСТИКА ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА

ДА ЈА ПОЧИТУВАМЕ ПРИРОДАТА НИЕ СМЕ ДЕЛ ОД НЕА