АктуелноВидеоОхрид

(ВИДЕО) Демироски- Бено: Сметам дека во училиштата каде што учат малолетни не треба да има реклами од Казина и игри на среќа

Сметам дека во училиштата каде што учат малолетни не треба да има реклами од Казина и игри на среќа.
Во иднина ние како општина треба да донесеме некој правилник или одлука со која ќе се ограничи , поточно да се одреди кој каде може да донира и да се рекламира .
Во случајов Касинос Аустриа – Видео Лотарија на Македонија ќе го уредува и донира игралиштето на Оу Христо Узунов, истакна Арбен Демироски- Бено, советник од редовите на Египќаните во Општина Охрид на денешната седница на совет.