АктуелноОхрид

Над 260 метри кубни отпад од секаков вид беше подигнат во големата акција за чистење на диви депонии во Охрид

Повеќе од 260 метри кубни отпад од секаков вид беше подигнат во големата акција за чистење на диви депонии што денес ја реализиравме на територија на Општина Охрид.
➡ Отпад се подигаше од девет локации, каде претходно Јавното претпријатие имаше мапирано диви депонии
➡ Согласно условите и потребите, вакви акции ќе се организираат и во иднина се до целосно расчистување на дивите депонии кои веќе подолг период ги има низ Општина Охрид, објави градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков.