АктуелноОхрид

Доделени сертификати на 12 негувателки од страна на Црвен крст Струга

Црвен крст Струга доделени сертификати на 12 негувателки за помош и нега на стари лица и лица со попреченост. Сертификати од програмата за возрасни “Негувател/ка за помош и нега на стари лица и лица со попреченост” Во соработка со Црвен крст на Република Северна Македонија во рамки на проектот за социални услуги CONEX BALKAN, финансиран од Австриска Агенција за Развој и Австриски Црвен крст.
Обуката беше реализирана во период од приближно три месеци и негувателките се стекнаа со знаења и вештини утврдени со стандардот за работа на Негувател/ка за помош и нега на стари лица и лица со попреченост.
Црвен крст Струга