Охрид

Изложба на дела од роднокрајни писатели родени во април

Охридската Библиотека продолжува со одбележување на родендените на роднокрајните автори.

Во април родени се писателите и публицисти: Томе Момировски, Миле Волканоски, Куртиш Демироски- Незир, Боро Ситникоски, Веле Митаноски, Дамјана Видическа , Мишо Јузмески и Ѓоко Чингоски.

Изложбата со книги од нивното творештво е поставена на влезот во одделот за зајмување во библиотеката и може да ја погледне секој корисник на услугите на библиотеката.

Потсетуваме дека библиотеката за читатели е отворена од понеделник до петок од 8.30 до 18.30.

Годишната членарина за деца е 200 а за возрасни 300 денари.

НУ Библиотека