АктуелноОхрид

Делегација на ОО СДСМ Охрид се поклони пред споменикот на Методиј Патче

Делегацијата составена од Претседателката на ОО на СДСМ Охрид, Кристина Крлеска Деспотоска,пратеникот во Македонското собрание Лазе Танески, членот на Централниот одбор на СДСМ Димитар Рилкоски, положи цвеќе и се поклони пред споменикот на Методиј Патче.
Методиј Патче бил македонски револуционер, учесник во македонското револуционерно движење, член, раководител и војвода на Македонската револуционерна организација. ✊
Слава му !!!
-стои во ФБ објавата на ОО СДСМ Охрид.