АктуелноОхрид

Денескаво Охрид 14 новозаразени лица од КОВИД 19

Во последните 24 часа регистрирани се 310 нови случаи на ковид-19 од направени 2.776 тестови, соопшти Министерството за здравство.

Најголем број од новозаразените се во Скопје – 180, потоа следат Битола – 29, Прилеп – 21, Охрид – 14, Куманово – 10, Кавадарци, Велес, и Делчево – по 9, Гостивар – 4, Тетово, Кичево, Гевгелија и Крушево – по 3, Струмица, Кочани и Пробиштип – по 2, Штип, Струга, Ресен, Радовиш, Дебар, Валандово и Кратово – по 1.

Од вкупниот број на позитивни (310), регистрирани се 48 реинфекции.

 

МЗ