АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Започна санацијата на плоштадот кај „Мини маркет“

Се врши темелно чистење на целиот потег, се спроведуваат градежни активности за промена на оштетените гранитни плочки и се врши поправка на фонтаните за вода.
➡ Според планираното, во текот на наредните денови ќе се изврши санација на урбаната опрема, а ќе бидат поставени нови клупи за седење и корпи за отпадоци. Исто така, ќе биде извршено соодветно хортиклутурно уредување на зелените површини со нови цветни насади и зеленило.
✅ Овие активности се во насока на враќање на првичниот изглед на плоштадот и негово ставање во функција за граѓаните, како место за одмор и релаксација.
-напиша во својата објава на ФБ градоначалникот Пецаков.