Реконструкција на пешачката патека на Булевар Туристичка – Ohrid1
недела, февруари 25, 2024
АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Реконструкција на пешачката патека на Булевар Туристичка

Во тек се градежни активности за реконструкција на пешачката патека на булевар „Туристичка“, на потегот од крстосницата со улица „Јане Сандански“ до крстосницата со улица „АСНОМ“.

Во рамки на реконструкцијата се врши поставување на нови бехатон плочки и нови рабници во должина од околу 500 метри од десната страна на булеварот. Претходно, на истиот потег беше извршено асфалатирање на велосипедската патека по целата должина.

Активностите се дел од Програмата за уредување на градежно земјиште на Општина Охрид, а изведувач е фирмата „Кими Ибра“ од Кичево.

 

општина Охрид