АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

(ФОТО) Екипите на ЈП “Охридски Комуналец” со вонредни активности за одржување на јавната чистота

Генерално чистење на ул.„Железничка„ и ул.„15-ти Корпус„
Темелно се расчистуваа тротоарите, просторот околу тротоарите, граничниците од коловозите и делот помеѓу двете сообраќајни ленти. Отстранети се наносите од песок и земја, ниската вегетација и подигнат е расфрланиот отпад.
🚜 Расчистена уште една мапирана дива депонија во близина на с.Велгошти
♻ Подигнати големи количини тешко разградлив отпад и сува трска од водите на Охридско Езеро во близина на Холандски Парк, стои во објавата од ова јавно претпријатие.