АктуелноОхридПоследни Вести

Исчистена ,,депонијата” од градежен шут на самиот брег на Охридското Езеро кај Трпејца

На 18.1.2022 во 13:00 часот е добиена пријава од невладината ,,ОХРИД СОС” во Општинскиот инспекторат за огромен градежен шут исфрлен на самиот брег на Охридското Езеро во с. Трпејца (на дол)!

Веднаш на 20.1.2022 (19.1.2022 – неработен ден) екипите на Општинскиот инспекторат се упатени кон с. Трпејца (на дол) и направен е записник дека лицето кое ги има (т.е. има наредено) да се фрлат вреќите со градежен шут во огромна количина ќе ги крене и однесе во ,,Мауцкер” во рок од 7 дена.

На 31.1.2022 екипите на Охридскиот инспекторат излезени се во контрола и направен е записник дека не е постапено по претходниот записник! Со што се покренува постапка во рамки на Законот!

На ден 5.1.2022 од 08:00 часот екипите на ЈП ,,Охридски Комуналец” – Охрид се излезени на терен со вкупно 21 вработен и цела расположлива механизација со цел да се расчисти ,,ДЕПОНИЈАТА” од градежен шут во областа На Дол (с. Трпејца) на самиот брег на Охридското Езеро, напиша на својот ФБ профил градоначалникот Кирил Пецаков.