АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Во Струга Светиот крст ќе биде спуштен во водите на “Дрим” во 11 часот

Чинот на осветување на водите во реката Црн Дрим, во Струга ќе биде во 11 часот.

Претходно утринска богослужба ќе има во црквата Св.Ѓорѓи, по што верниците по чаршијата ќе се упатат кон мостот каде  е предвидено осветувањето на Светиот крст.

Пријавувањето на лицата кои ќе се капат во Дримот е до утрото во 9 часот во хотел “Београд” Струга.