АктуелноНаш ИзборОхрид

Уште едно ремек дело на охридскиот мозаичар Никола Упевче

Во очи на големиот православен христијански празник Св.Никола, неуморниот охридски мозаичар Никола Упевче со ново дело. Деновиве тој го презентираше својот нов мозаик посветен на големиот Свети Никола, дело кое го правел скоро шест месеци и е плод на неговата неуморна рабаота и посветеност.

-Моикот е работен според иконата од Дичо Зограф од црквата Свети Никола Геракомија во Охрид за влезот од црквата Св. Никола (Маврово) во Галерија Упевче, пишува во својата ФБ објава Упевче.