АктуелноОхрид

Опасен пожар беснее во атарот на с.Делогожди – Струга, ангажиран и хеликоптер на МВР

Регионалниот ЦУК Охрид, информира дека во атарот на с.Делогожди (Општина Струга) на депонијата е избувнат пожар, при што е зафатена и блиска борова шума. Моментно се присутни 2 ПП возила и 4 пожарникари и 6 вработени од ЈП „Национални шуми“, подружница „Јабланица“ од Струга.

Заради опасноста од проширување на пожарот кон место што е непристапно за гаснење на пожарот од земја, побарана е воздухопловна поддршка и во моментот на информирање, воздухопловната поддршка од Хеликоптерската единица на МВР, за гаснење на опасниот пожар е на пат“, соопшти ЦУК.