Наш изборНаш ИзборОхрид

Акција за подигнување кабаст и зелен отпад У.З.12 Гоце Делчев (нас.Бараки)-31.05.2024 год (петок)

Ј.П.”Охридски Комуналец”-Охрид ги известува граѓаните на Општина Охрид дека на ден 31.05.2024 год.(петок) ќе организира акција за подигнување кабаст и зелен отпад од У.З.12 Гоце Делчев (населба Бараки)
📞Се молат граѓаните кои живеат во споменатите делови од градот доколку имаат ваков отпад уредно да го депонираат најдоцна до 07.00 часот на 31.05.2024 година и претходно локацијата да ја пријават на дежурниот телефон 075-495-428, кој функционира секој ден во неделата во периодот 07.00 часот-21.00 часот
‼️Отпадот треба да е уредно оставен до контејнерите или на местата предвидени за подигнување комунален отпад, информираат од ЈП Охридски Комуналец.