АктуелноОхрид

Амбасадорот Метју Лосон со фотографии од Охрид го честиташе Св. Кирил и Методиј: Нивниот придонес и дело е од непроценливо значење за македонскиот јазик, култура и писменост

„Честит празник – Свети Кирил и Методиј. Нивниот придонес и дело е од непроценливо значење за македонскиот јазик, култура и писменост. Фотографиите ги направив при мојата последна посета на прекрасниот Охрид каде се воодушевив од убавината на многубројните историски знаменитости.”, објави на својот фејсбик профил Метју Лосон, Британски амбасадор.