АктуелноОхрид

По прегласувањето на ИМ 1272, ВМРО ДПМНЕ 303, СДСМ 27, разликата помеѓу ВМРО и ДУИ над 300 гласа

Избирачкото место 1272 во Охрид е едно од седумте места каде денеска се прегласуваше. Со избирачкото место 1272 се опфатени жители чија адресна на живеење според важечка лична карта им е улицата „Мирче Ацев“.
Неофицијално ова се резултатите по денешното прегласување?

303 за ВМРО ДПМНЕ и коалицијата
27 СДСМ
12 ДУИ
11 Левица
11 ЗНАМ

Според првичните резултати на ова ИМ во Охрид разликата помеѓу ВМРО ДПМНЕ и ДУИ 230 на 8 ми мај е зглемена на 300.