Наш ИзборНаш изборОхрид

Горан Мицкоски: Почетокот на забраната за движење во шуми како да се поклопува со почетокот на шумските пожари – доколку низ планините се движат љубители на природата – пожари нема, пироманите неможат да потпалуваат!

Пожари опустошија шуми низ Македонија. Во Охридскиот регион активни се уште два пожари. Граѓаните вознемирени коментираат и даваат предлози што треба да се направи за да се спречат овие катастрофи. Интересна објава има Горан Мицкоски. Во продолжение истата ја објавуваме во целост:

-Една “јанза” ме јајт веќе некое време… од искуство неколку години наназад, почетокот на ЗАБРАНА ЗА ДВИЖЕЊЕ ВО ШУМИ И ПЛАНИНИ, како да се поклопува со ПОЧЕТОК НА ШУМСКИТЕ ПОЖАРИ во Македонија!!? Се додека низ планините и шумите имаме присуство на голем број на ЉУБИТЕЛИ НА ПРИРОДАТА, ПОЖАРИ НЕМАТ!!!? ПИРОМАНИТЕ НЕ МОЖАТ СЛОБОДНО И БЕЗ СТРАВ ДЕКА ЌЕ БИДАТ ОТКРИЕНИ ДА ПОТПАЛУВААТ. Ене, на Галичица, џипови, квадри, планинари, параглајдеристи… пожар нема!!! ? Ќе пробам да најдам податоци за број на пожари во сезони кога била ВОВЕДУВАНА ОВАА “МЕРКА” од страна на македонски шуми, а не е лошо и нивните аналитички служби да го направат истото! Секако, може и да сум јас “јанглаш”!

извор: ФБ Goran Mickoski