ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

АктуелноОхрид

Доделени сертификатите на учениците за освоените места на натпреварите на ,,Образовно рандеву 2022”

Доделени сертификатите на учениците за освоените места на натпреварите на ,,Образовно рандеву 2022” на МАССУМ. Гордост да се биде ментор...

АктуелноОхрид

Петкоска: Заради неспособната власт туризмот се уште не може да се врати на нивото пред пандемијата, иако секаде во регионот тоа веќе се случи

НЕ Е ДО СВЕТСКАТА КРИЗА, НИТУ ДО РУСКО-УКРАИНСКИОТ КОНФЛИКТ, ТУКУ ДО ТОТАЛНО НЕСПОСОБНАТА ВЛАДА! Туризмот се врати на нивото од...

АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

(ФОТО) Завршена санацијата на потпорниот ѕид на на пресекот на улиците „Климентов Универзитет“ и „Рашанец“

Санацијата на потрпониот ѕид на пресекот на улиците „Климентов Универзитет“ и „Рашанец“ заврши. Активностите за санација и уредување на потпорните...

АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

Заврши акцијата за чистење на магистрален пат Охрид-Св.Наум, само од дивите кампери собрани стотина вреќи отпад

Денеска екипите на Ј.П.„Охридски Комуналец” завршија со акцијата која изминативе 15 дена ја спроведоа за расчистување на расфрланот комунален отпад...

АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

(ФОТО) Посебен ограден простор со контејнери наменет за отпадот од населбата „Канео“ и тешко пристапниот терен

За справување и надминување на проблемите со депонирање на отпадот од населбата „Канео” и тешко пристапниот терен , Ј.П.„Охридски Kомуналец”...

АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Средба помеѓу директорите на општинските училишта и претставници на СВР Охрид

Во просториите на Општина Охрид, денес, се одржа средба на која присуствуваа градоначалникот на Општина Охрид, Кирил Пецаков, службите на...

АктуелноОхрид

(ФОТО) Реакција на жители од ул.„Галичица“ и „Никола Карев“ по хаваријата на канализационата мрежа

И после 10 дена од настанатата хаварија на канализационата мрежа помеѓу улиците „Галичица“ и „Никола Карев“ сеуште никој од надлежните...

1 2 3 248
Page 2 of 248