Лавров: Јас толку убаво се чувствувам во Охрид, се чувствувам дека сум поблиску до бога – Ohrid1
недела, февруари 25, 2024
АктуелноОхрид

Лавров: Јас толку убаво се чувствувам во Охрид, се чувствувам дека сум поблиску до бога

Нема непртијателски држави и народи, туку непријателски Влади кои носат политики на штета на сопствената држава вака Лавров одговори на прашањето на уредникот на Инфомакс, Александар Митовски како се чувствува тука во Македонија имајќи во предвид дека Русија ја стави нашата држава на листата на непријателски држави.

-Ако зборуваме за држави кои не ни се пријатели, секоја држава е поврзана со својата Влада. Нема непријателски држави нема непријателски народи, имаме Влади кои што донесуваат одлуки кои што не се во интерес на државата и тогаш некои одлуки ги сметаме како помалку пријателски. На почетокот кажав дека многу ми е убаво овде во Македонија. Тука сум бил одамна во Охрид фантастичен град. И амбасадорот ми кажа дека требало да се затворат некои цркви затоа што немале посители. Јас толку убаво се чувствувам во Охрид се чувствувам дека сум поблиску до бога, истакна Лавров.