АктуелноОхрид

(ВИДЕО) Билјана ‘платно бели’ во Куќата на цвеќето во Белград

Склуптура на познатата “Билјана ” го краси паркот пред Куќата на цвеќето во Белград.

Склуптурата е изработена од Боро Митрически во 1927 год. и подарена за 73. роденден на Тито. Наречена е ” жена во македонска народна носија -Билјана”.