АктуелноОхрид

И денеска проблеми со наплатата со катички, кај клиeнтите покажува дека е платено, а на терминалот дека трансакцијата е одбиена

И денеска проблеми со картичките, се жалат охридските угостители. Тие велат дека за да наплатат со картичка прават повеќе обиди.

  • Имавме неколку случаи кога при наплата од картичка се повлекуваат пари од сметката на клиентот, но потоа од нашата сметка повторно парите им се враќаат назад. Имавме случаи и  каде кај туристите на апликацијата на телефоните стои дека е исплатен сумата, а во терминалот на компанијата покажува дека е одбиена трансакцијата“, валат за Охрид 1 угостители.