АктуелноОхрид

(ВИДЕО) Се полнат со земја жардињеите кај кружниот тек на Туристичка

Се средува потегот кој ја дели Туристичка на два дела кај кружниот тек во центарот на Охрид. Овој потег каде што некогаш имаше пешачки премин граѓаните и покрај тоа што истиот сега е поместен, сеуште незаконски го користеа за преминување од еден на друг дел на улицата.  Денеска истиот беше наполнат со земја  по што беа поставени жардињери.

извор: Охрид 1