Uncategorized

Барбара Сукова бара две охриѓанки, Зорица и Билјана

Beograd, 26. februara 2023 - Konferencija za medije drugog dana 51. izdanja FEST-a održana je u Press sali Mts Dvorane. Predstavljeni su autorska grupa regionalnog filma "Probudi me" (Slovenija, Hrvatska, Srbija) gde su govorili - Marko Šantiæ, reditelj, Ivan Zadro, direktor fotografije, Jurij Drevenšek, glumac, nemaèka glumica Barbara Sukova koja je prezentovala svoj novi film "Dalilend" i glumci iz filma "Lisica" (Nemaèka, Austrija) - Marko Kerezoviæ i Simon Morze. FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIÆ/bs

Најголемата sвезда на овогодинешниот ФЕСТ, германската глумица Барбара Сукова, пред новинарите во Белград, побара помош да ги најди Зорица и Билјана, што како девојки ги запознала во 1963 година, кога со родителите била во Охрид.

Таа година на училиште собирала помош за настраданите од земјотресот во Скопје, а Зорица и Билјана во знак на благодарност и испратиле послужавник со шолји за кафе.

„Го чував и го носев со себе насекаде. Тие двајца сега се како мене, во средината на седумдесеттите. Би сакал да ги видам повторно! Бидејќи не сум на социјалните мрежи, можеби би можеле да ми помогнете да ги најдам“, прашала Барбара и покажала фотографија од девојките од тоа време.

Beograd, 26. februara 2023 – Konferencija za medije drugog dana 51. izdanja FEST-a održana je u Press sali Mts Dvorane. Predstavljeni su autorska grupa regionalnog filma “Probudi me” (Slovenija, Hrvatska, Srbija) gde su govorili – Marko Šantiæ, reditelj, Ivan Zadro, direktor fotografije, Jurij Drevenšek, glumac, nemaèka glumica Barbara Sukova koja je prezentovala svoj novi film “Dalilend” i glumci iz filma “Lisica” (Nemaèka, Austrija) – Marko Kerezoviæ i Simon Morze. FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIÆ/bs
dailyzonenews.com