АктуелноОхрид

Акција за чистење на крајбрежниот појас од Даљан до Св.Наум

Екипите на ЈП Охридски Комуналец изминативе денови спроведуваат акција за расчистување на крајбрежниот појас-плажите на потегот од населба Даљан до Свети Наум
♻️ Се подигнува тешко разградлив комунален отпад оставен од несовесни граѓани, како и отпадот кој го натрупува езерскиот бран (најзастапени пластични шишиња, лименки и др.)
♻️ Со акцијата ородолжуваме и во следните денови