СВР Охрид со засилени сообраќајни контроли – затекнале 176 возачи кои, управувале моторни возила со брзина поголема од дозволената – Ohrid1
недела, февруари 25, 2024
АктуелноОхрид

СВР Охрид со засилени сообраќајни контроли – затекнале 176 возачи кои, управувале моторни возила со брзина поголема од дозволената

На 27.11.2022 година од 11 до 17 часот на подрачјето на СВР Охрид извршени се засилени сообраќајни контроли. Притоа, полициските службеници затекнале 176 возачи кои, управувале моторни возила со брзина поголема од дозволената (Охрид-31, Струга-98, Кичево-31, Дебар-16.). Против нив, поднесени се соодветни платни налози. Контролите во сообраќајот ќе бидат интензивирани со цел, зголемена сообраќајна безбедност во патниот сообраќај.

извор: СВР Охрид