АктуелноОхрид

ДСЗИ го затвори одделението за трансфузиологија во Охрид поради лоши услови?

Дознаваме дека денеска државниот санитарен и здравствен инспекторат го затворило одделението за трансфузиологија во Охрид поради лоши услови. По Охрид инспекторите од ДСЗИ ги проверува условите и во Струга.

Инаку  одделението за трансфузиологија не е под Општата болница во Охрид, туку работи под капа на институтот за трансфузиона медицина.

 

извор: Охрид 1