АктуелноОхрид

Србија отвора конзулат во Охрид  – за почесен конзул назначен Михајло Филев 

Србија одлучи да отвори конзулат во Охрид, а Михајло Филев беше назначен за почесен конзул.

“Службен весник” објави дека овој конзулат во Северна Македонија ќе ги опфати општините Охрид, Струга, Вевчани, Дебарца, Кичево, Дебар и Центар Жупа.

извор: Tanjug