Изведба на фекална канализација во село Лескоец – Ohrid1
четврток, февруари 22, 2024
АктуелноОхрид

Изведба на фекална канализација во село Лескоец

Изведба на фекална канализација во село Лескоец (курајчка мала).Должина на трасата 235 метри,поставување на цевки за улична канализација со дијаметар Ф200 и изведба на 8 армирано бетонски ревизионни шахти покриени со лиено железен капак. Вредноста на проектот изнесува 1.667.571.00 денари.Со овој инфраструктурен зафат трајно се решава одведување на отпадните води за жителите на овој дел од општина Охрид со што се подобрува квалитетот на живеење и и допринесува за заштита на животната средина, информираат од ЈП Нискоградба Охрид.