АктуелноОхрид

Силен земјотрес во Босна и Херцеговина ,почувствуван и во Македонија

Земјотрес имаше низ целиот Јадран. Се чувствуваше многу силно во Далмација.

Според ЕМСЦ, магнитудата е на 5.8, а епицентарот е во Босна и Херцеговина.