АктуелноОхрид

Одбележување на годишнината од смртта на Христо Узунов

Општина Охрид и ОУ ,,Христо Узунов,, со бројни свечености ќе ја одбележат годишнината од смртта на херојската погибија на војводата Христо Узунов.

Според програмата која е предвидена, цвеченостите ќе започнат на 21 април, четврток , со полагање на цвеќе пред спомен обележјето на Христо Узунов, како и полагање цвеќе пред спомен бистата во градскио парк.

Свечена програма по повод Патрониот празник ќе има и основното училиште ,,Христо Узунов,,.

 

општина Охрид