АктуелноОхрид

Семејство од Украина пристигна во Охрид, потребни се храна, облека и пари – кој сака да помогне еве каде да се обрати

Семејство од Украина пристигна во Охрид. На социјалната мрежа ФБ се шири апел за да им се помогне:

„Морам да ви се обратам за помош. Семејство бегалци пристигна во Охрид од Украина, од Запорожје. Имаат 6 деца. Навистина им треба помош. И јас се трудам да им помогнам со храна, облека и пари. Ве молиме одговорете љубезни луѓе. Денеска во 16.00 часот ќе дојдат во моето студио. Ако можете да им помогнете на овие луѓе, ве молам донесете што можете во моето студио . Тоа може да бидат производи за вегетаријанци, облека и памперси.. Најмалото дете има скоро 2 месеци. Сè што можете да помогнете да донесете во Охрид, ул. Димитар Влахов, влез до ресторан Фортуна. Ви благодариме за вашето трпение и вашата добрина. Можеби имате празна куќа и можете да ги оставите да живеат таму некое време“, се вели во објавата на ФБ.