АктуелноОхрид

(ФОТО) Антички театар – среќа нема повредени, но тука секој ден играат деца

Неодговорноста, непрофесионалноста и само личниот бенифит на вработените од државните институции доведуваат до катастрофални последици. Среќа нема повредени, но тука секој ден децата играат, пишува на социјалната мрежа ФБ Никола Паскали.

„Кога ќе видиме одговорност за долгогодишната заспаност и неработењето на  фамилијарната државна институција „Завод и Музеј“ Охрид . Траба инцидент за да видиме одговорност. Ако се случеше трагедија , ќе имаше одговорност?
Охрид и културното наследство пропаѓаат и не се безбедни за посетителите, пишува Паскали на ФБ.

фото ФБ: Никола Паскали