среда, февруари 28, 2024
АктуелноОхрид

(ФОТО) ЈП „Нискоградба“  изврши санација на „мостот на желбите“

По барање на граѓаните ЈП „Нискоградба“  изврши санација на ’’мостот на желбите’’ кој го поврзува Канео со Св.Софија.

„Поради оштетување на подлогата се изврши замена на оштетените талпи со нови со што се зголеми безбедноста на минувачите. Тука сме секогаш за потребите на граѓаните“ , вели директорот на ЈП „Нискоградба“, Александар Трпеноски .

Овој потег наиде на поздравување од месното население како и од туристите кои за време на санирањето минуваа по мостот.