АктуелноОхрид

Одлични резултати за учениците од ОУ „Св. Климент Охридски“ – Охрид на општинскиот натпревар по биологија

На општинскиот натпревар по биологија кој се одржа на 9.2.2022 учениците од основното училиште „Св. Климент Охридски“ – Охрид освоија одлични резултати.

Од 9то одделение:
Филипа Мијалкова I награда
Емилија Волканоска I награда
Илија Волканоски II награда

Од 8мо одделение:

Андреј Боев I награда
Калина Паунче II награда
Ксенија Димоска II награда
Ратка Попоска II награда
Јаким Каневче III награда
Марио Стефаноски III награда

Од 7мо одделение

Матеј Ристески II
Марија Чифлигароска III

Сите ученици се пласираа на регионалниот натпревар кој ќе се одржи на 9.4.2022.

ООУ „Св. Климент Охридски“ – Охрид упатува честитки до учениците и менторот професор Дивна Стрезовска.