среда, февруари 28, 2024
АктуелноОхрид

Од сообраќај исклучен автобус во Охрид поради неисправен уред за сопирање

На 06.12.2021, при преземени сообраќајни контроли, полициските службеници од Полициската станица за безбедност во патниот сообраќај Охрид, контролирале и во станица за технички преглед упатиле 22 автобуси што вршат јавен превоз на патници.

Притоа, кај еден автобус констатиран бил неисправен уред за сопирање поради што возилото е исклучено од сообраќај, а кон правното и одговорното лице се поднесени соодветни пријави.

Во Струга, поради неправилно паркирани возила, со специјално возило „пајак“, подигнати се пет моторни возила, а во Кичево полициските службеници санкционирале шест пешаци кои коловозот го преминувале надвор од обележан пешачки премин.