АктуелноОхрид

(ФОТО) Се санираат штетите кои ги предизвикаа брановите на Кеј Македонија

Се санира Кеј Македонија. Санација на Кејот се прави постојано, затоа што брановите предизвикуваат оштетување.

Инаку веќе подолго време се разговара за комплетна реконструкција на Кејот, неодамна имаше и конкретен проект, но за жал екологистите години наназад го попречуваат реновирањето на Кејјот.

извор: Охрид 1