четврток, февруари 29, 2024
АктуелноОхрид

Водостојот на Охридско Езеро се уште под просекот

За еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското Езеро, а нивоата на другите две природни езера во земјава се исти како вчера, покажуваат последните мерења на УХМР.

Водостојот на Охридско Езеро е, сепак, под просекот за мај.

Поголеми промени нема ниту во нивоата на реките, но повеќето отстапуваат од мајскиот просек.

извор: УХМР