АктуелноОхрид

(ФОТО) Бадниковата поворка низ Враништа

06.01.2023 година Бадник Бадникова Поворка с.Враништа.
Традиционално и младите од Враништа денес беа дел од Бадниковата поворка, каде ја пренесоа веста за раѓањето на Богомладенецот Исус.
-Почитувани на сеопшта радост според нашите предходни подготовки ја надминавме бројката од 120 дечиња учесници кои радосно денес по улиците на нашето село го навестија големиот празник Христово Рождество-Божик. За многу години македонски народе за многу години на сите православни кои празнуваат според Јулијанскиот календар.
Со Божји Благослов отец Ристе Наумоски.