АктуелноОхрид

Бочварски: Владата не го кочи уредувањето на плажите на охридското крајбрежје

Владата не го кочи уредувањето на плажите на охридското крајбрежје вели министерот за транспорт Благој Бочварски. Според Бочварски Општина Охрид може самата да ги уреди плажите согласно генералниот урбанистички план и препораките на УНЕСКО, објави ТВ 24.

Во меѓувреме се привршува изработката на Урбанистичкиот план за целото крајбрежје за кој се издвоени 30 милиони денари.

Текстот во целост на: ТВ 24