АктуелноОхрид

Меморијален фудбалски натпревар во чест на фудбалската легенда Симе Стојаноски -Вучјак

Меморијален натпревар во чест на фудбалската легенда Симе Стојаноски -Вучјак ќе се одржи на 25 април во понеделник, помеѓу ФК Македонија и Ветераните ( сите оние кои играле со Стојаноскии кои годините наназад го носеле дресот на ФК Враништа)

Притоа, поканети се сите љубители на спортот , сите жители на село Враништа и сите оние кои го познаваа. Да му оддадеме уште едно сеќавање на  нашиот фолем борец и легенда на вранишкиот фудбал и на сите оние кои прерано не напуштија. Меморијалниот натпревар ќе биде одигран помеѓу ФК Македонија и и Ветерани во 13 часот, се вели во соопштението од третолигашот ФК Македонија од Враништа,

 

ФК Македонија