АктуелноОхрид

СВР казни 29 пешаци кои небезбедно преминувале улица, од нив 13 во Охрид

На 21.02.2022 година, при извршени сообраќајни контроли од 09 до 14 часот, полициските службеници затекнале и санкционирале 29 пешаци при небезбедно преминување на улица и преминување надвор од обележан пешачки премин (Охрид-13, Кичево-16,). Во Струга, биле регистрирани 17 возачи кои, во населено место, управувале моторно возило со брзина поголема од дозволената.Во Дебар, затекнати се 02 возачи на моторно возило кои, не пропуштиле пешаци при премин на обележан пешачки премин.В