ВМРО ДПМНЕ: Градоначалникот Пецаков ќе покрене постапки за клевета – СДСМ фабрикува случај каде што нема – Ohrid1
четврток, февруари 22, 2024
АктуелноОхрид

ВМРО ДПМНЕ: Градоначалникот Пецаков ќе покрене постапки за клевета – СДСМ фабрикува случај каде што нема

СДСМ дефокусира од фактот дека со нивната неспособност убија 8 илјади луѓе, порано беше Наќе крив, сега Пецак им е крив. Ова е истото СДСМ, чиј што претседател Заев и министер Филипче преговараа за провизии од вакцини, на кои луѓе им умираа за кислород, им се палеа болници и луѓе живи гореа. СДСМ сака народот да заборави ма целата нивна неспосбност, се вели во соопштението од ВМРО ДПМНЕ. Во истото се додава:

А што се однесува на случајот кој што сакаат да го фабрикуваат ококу градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков. Пецаков на 19 јануари се тестира за потреби од патување, а се изолира веднаш по добивањето на резултатот, СДСМ ќе одговараат за клеветите што ги шират.

Градоначалникот Кирил Пецаков на 19 јануари направил тестирање за КОВИД за потребите од патување во странство со цел добивање на сертификат, а не затоа што чувствувал симптоми. Веднаш по добивањето на резултатот, кој го добил доцна во денот, а на кој бил позитивен се изолирал.

Два дена по првиот тест градоначалникот Пецаков прави втор тест, на кој истиот е негативен.

И двата теста се спроведени во Центарот за јавно здравје во Охрид, од каде и се шират сите небулози.

Во наредниот период градоначалникот Пецаков ќе покрене постапки за клевета. СДСМ фабрикува случај каде што нема. И за тоа ќе има одговорност за сите инволвирани во фабрикувањето на лагата.