Порошенко: ЕУ и НАТО се потребни за заштита од Русија

Украинскиот претседатек Петро Порошенко смета дека Украина мора де се приклучи на ЕУ и НАТО со цел да се одбрани од руските експанзионистички акции. Порошенко кој сака да го освои вториот претседателски мандат на изборите кои ќе се одржат на 31 март оваа година, ја обвини Русија дека планира да се меша во изборниот процес. […]

The post Порошенко: ЕУ и НАТО се потребни за заштита од Русија appeared first on Скопје1.мк.

Украинскиот претседатек Петро Порошенко смета дека Украина мора де се приклучи на ЕУ и НАТО со цел да се одбрани од руските експанзионистички акции.

Порошенко кој сака да го освои вториот претседателски мандат на изборите кои ќе се одржат на 31 март оваа година, ја обвини Русија дека планира да се меша во изборниот процес.

Тој изборите ги опиша како „општа борба за Украина“.

Истражувањата на јавното мислење покажуваат дека Порошенко моментално според популарност е позади Владимир Зеленски и поранешната премиерка Јулија Тимошенко.

 

The post Порошенко: ЕУ и НАТО се потребни за заштита од Русија appeared first on Скопје1.мк.

Close