Кардиолошки формира оддел за електростимулација

Професионалната соработка помеѓу двете најголеми кардиолошки установи- ЈЗУ Универзитетска Клиника за кардиологија- Скопје како врвна здравствена институција во државата и ЈЗУ Специјализирана болница за кардиоваскуларни болести -Охрид ,започна активно да се развива во интерес на медицината, науката и квалитетот на услуги на нашите пациенти.

Во тек на вчерашниот ден заеднички тим од двете установи извршија имплантација на два трајни електростимулатори на наши пациенти. 
Во присуство на директорите на двете установи Др.Жан Зимбаков и Др.Елена Коваческа Башуроска беше официјализирана вистинска соработка која ќе вроди со натамошен развој на медицинската наука ,воведување на нови процедури и методи и во крајна линија континуитет во подобрување на квалитет на услуги за нашите пациенти.

На наше големо задоволство можеме да ја информираме јавноста дека одделот за електростимулација во ЈЗУ Специјализирана болница за кардиоваскуларни заболувања од денес започна со редовен програм.

Извор: FB
ЈЗУ Кардиолошки Завод Охрид

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close