Нов земјотрес на Закинтос

Земјотрес со јачина од 4.1 степен според рихтеровата скала, е регистриран денеска во 19:41 часот во близината на островот Закинтос. Земјотресот е регистриран 231 километар западно од Атина, однсоно на само 21 километар од Закинтос, на длабочина од 2 километри. Инаку, Закинтос во текот на изминатите месеци го погодија серија на земјотреси, а еден од […]

The post Нов земјотрес на Закинтос appeared first on Скопје1.мк.

Земјотрес со јачина од 4.1 степен според рихтеровата скала, е регистриран денеска во 19:41 часот во близината на островот Закинтос. Земјотресот е регистриран 231 километар западно од Атина, однсоно на само 21 километар од Закинтос, на длабочина од 2 километри.

Инаку, Закинтос во текот на изминатите месеци го погодија серија на земјотреси, а еден од нив придонесе да има оштетувања на неколку куќи и пристаништа на островот кој е популарна летна дестинација меѓу Македонците.

The post Нов земјотрес на Закинтос appeared first on Скопје1.мк.

Close